"Peaksin vist uhkust tundma, et riigisektoris teeb keegi kaks korda keerulisemat tööd kui ministri oma, aga ei tunne," kommenteeris minister Delfi palvel EASi uue juhatuse liikme 6500eurost kuupalka. "Selle asemel imestan ja tunnen enda tööd väiksemana."

Ligi sõnul on tõsiasi on seegi, et EAS piirneb konkurentsis erasektoriga, kus võibki ministrist kordi rohkem teenida. "Ja ilmselt ei leiaks me kunagi üles neid 20 miinimum- või 7 keskmisepalgalist, kes koos EASi paremini juhiksid," tõi minister võrdluseks alampalga ja keskmise palga, mis on Eestis vastavalt 320 ja 916 eurot.

"Igatahes peab sealt edaspidi tulema vaid puhast kulda ning eksimusi ega ükskõiksust riigi raha jagamisel ei tohi enam juhtuda," ütles Ligi.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu nimetas juhatuse uueks liikmeks seni UniCredit Bank Baltikumi äridivisjoni juhtinud Taavi Lauri. Koos ametisse nimetamisega tõsteti aga ka Lauri palka võrreldes eelmise juhatuse liikme Ülari Alametsaga ligi 45 protsenti.

Nimelt kui Ülari Alametsa brutopalk oli 4474 eurot, siis eile määrati Lauri ametipalgaks ligi 2000 eurot rohkem ehk 6500 eurot.