Delfi andmetel ei paista praegu, et keegi sooviks Kaja Kallase vastu kandideerida ehk ta oleks soolokandidaat. "Praeguse seisuga võib Kajale kerkida vastaseid juhul, kui ta ise enda vastaseks kerkib," märgib Jürgen Ligi teoreetiliselt.

"Tõele au andes ootab Kallast ees Eesti erakondadest kõige kvalifitseeritum võistkond," nentis Ligi ja lisas, et Kallase ülesanne on erakonna töösse sulanduda, mitte hakata seda jagama nagu juhtus aasta eest.

"Kuni eelmiste esimehevalimisteni töötas see võistkond hästi kokku ja asjata otsitakse meie mootorist kostma hakanud kolinate põhjust opositsiooni langemises," alustas Ligi, "oleme võtnud opositsiooni kui palju paremat platvormi valimistele minekuks ning võimalust lasta valijal Ratase suhtes olnud ootustel maanduda. Mõningane kainenemine on ühiskonnas aastaga ka toimunud, enam ei mõtle nii paljud, et riigivalitsemise kunstis on vaheldus ja tüdimus olulisem kui kunstiline tase, sisu ja moraal."

Mis aga puudutab Reformierakonna sisekriisi leiab Ligi, et selle juured ulatuvad eelmiste esimehevalimisteni. "Meie mootori probleemid juhtusid siiski eelmiste esimehevalimiste vastasseisust, kus pidime kuulma tarbetut lugupidamatust erakonna, tema seisukohtade ja liikmete suhte ning kõik ei suutnud seda seljataha jätta," ütles ta.

Ligi ei näe, et sarnane olukord võiks korduda: "Ma ei näe praegu riski, et kõik korduks, suurena, aga kavatsen pühenduda sellele, et koostöö erakonnas saaks algusest peale nii inimeste, nende vaadete kui ajaloo suhtes lugupidav, sel juhul saab ka uue esimehe missioon olema üsna kerge ja me võidame valimised."

Möödunud reedel teatas reformierakondlane Kaja Kallas, et võtab vastu väljakutse ja kandideerib Reformierakonna sisevalimistel juhiks. Talle on toetust avaldanud nii praegune esimees Hanno Pevkur, Kristen Michal kui ka Jürgen Ligi.