Ligi jagas oma Facebooki lehel Delfis ilmunud õiguskantlseri Ülle Madise kommentaari ja ütles, et riigikogu liige ei tohi sõltuda ministrist ega riigikogu olla valitsuse kummitempel, "aga portaalid naudivad pealkirju, et ministrid riigikogu liikmed minema löövad, vallandavad, nõukogusid neist puhastavad."

Ligi sõnul on nii Ülle Madise kui Indrek Teder öelnud, et riigikogu liige tohib kuuluda riigi ettevõtte, tulundusasutuse või sihtasutuse nõukokku, kui tal on selleks pädevust. Põhiseadus Ligi arvates kuulumist ei keela ning praegust olukorda tuleks muuta eelnõuga, mis on valitsuses ja määrab liikmete nimetamise korra.

"Mõlema arvamus on, et oma poliitilise eksponeerituse ja ekspluateerituse kõrval on see pseudoteema. Aga tühikargamine ongi noorele ministrile lihtsam kui rahandus või sotsiaalpoliitika ja riigi teenimisega oma ametis ongi keerulisem silma paista kui parteitööga meedias. Mis asjas uskumatu, on kui vähe juba on mõnel vaja oma riiki ja kui väga tsirkust," kommenteeris Ligi viidates siin ilmselgelt rahandusminister Sven Sesterile (IRL), töö-ja terviseminister Jevgeni Ossinovskile (SDE) ning sotsiaalkaitseminister Margus Tsahknale (IRL).

Täna lõi kaua hõõgunud riigiettevõtete nõukogude teema lõkkele, kui Reformierakonna koalitsioonipartnerid hakkasid järsku riigi asutatud sihtasutustest ja firmadest saadikuid tagasi kutsuma.

Riigikogu liikmete nimetamine riigifirmade nõukogudesse on valitsuskoalitsioonis kujunenud suureks tülikohaks, sest sotsid ja IRL peavad seda sarnaselt õiguskantsleriga põhiseadusevastaseks. Reformierakond on aga vältinud oma inimeste tagasikutsumist ja teemat oponentide sõnul edasi lükanud.