Ligi ütles Delfile, et nad vestlesid Jevgeni Ossinovskiga telefonitsi ja mõlemad said südamelt ära rääkida.

"Mina sain seda, et rahvusküsimuse tõstatamine meedias sellisel ajendil on mulle suur pettumus ja kinnitasin, et ma ei rääkinud rahvustest, vaid migratsiooni põhjustest ja põlvkondadevahelistest erinevustest nõukogude võimu tagajärgede tajumisel," ütles Ligi.

"Mõistame teineteise mõtteid praegu kindlasti paremini. Iga sõna neil teemadel saab kasutada ütleja vastu, seepärast ma olingi nimetanud ettevaatlikkuse vajadust," ütles Ligi.

Selgitus ja rahustav sõnum on Ligi sõnul see, mida Eesti ühiskond polariseerunud tunnete korral tegelikult vajab. "Jevgeni arvab kahtlemata sama, aga eks igaühe hinge lähe asja eri tõlgendused erinevalt," nentis ta.

Ligi ei soovimud kommenteerida oma edasisi plaane ega vestlusi erakonnakaaslastega.

Pärast kolmapäevast "Foorumi" saadet lahvatas skandaal, kui rahandusminister Jürgen Ligi nimetas oma Facebookis haridusminister Jevgeni Ossinovskit "sisserändaja pojaks roosast erakonnast".

Ligi leiab, et tal pole põhjust öeldu pärast tagasi astuda, mitmed opositsioonipoliitikud aga arvavad teisiti. Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson kutsus näiteks täna hommikul IRLi ning sotsiaaldemokraatide fraktsioonide liikmeid liituma umbusaldusega rahandusminister Jürgen Ligile.