Ligi tuletas meelde, et ta pole algusest peale varjanud, et linnapea amet ei ole tema kutsumus ja et tüübilt peab ta end kõlblikuks vaid Tallinna saneerimise ajaks.

"Kui süsteemid ausalt ja mõistuspäraselt toimima on pandud, kultuurivahetus tehtud, personal ja eelarve-eelistused läbi sõelutud, vajab linnakodanik rahvameest, kellele meeldib iga päev avalikult särada. Minus see soon puudub ja ma ei suudaks nii väljapoole elada, aina avada, kõneleda ja innustada," nentis Ligi Delfile.

"Kevadel ütlesin sama asja, aga end kandidaatide nimekirja kanda lasin küsitluste tõttu, mis näitasid mind Reformierakonna kandidaatidest kõige populaarsemana ja kõige põhimõttelisema oponendina Savisaarele. Sellest tuli ka erakonna tungiv palve end proovile panna," lisas Ligi.

"Mu sõnum jõudis ilmselt viisakal moel pärale, avalik arvamus hakkas tasapisi vahet tegema rahandusministri ja linnapea eelduste vahel ning ma sain nüüd hakata toetama Valdo Randperet, kelle toetus on kasvanud. Ta on olnud Tallinna asjadele ka väga lähedal," selgitas Ligi otsust toetada Randperet.

Ligi kinnitas, et Tallinn on igale erakonnale väga oluline, ta on pealinn ja ta vajab järske muutusi. "Meie igatahes anname oma parima, et võim vahetuks," vastas ta sotside süüdistustele, nagu Reformierakond ei teekski tõsiselt kampaaniat, sest nad on tegelikult rahul Edgar Savisaare võimu jätkumisega.

"Sotside jutt ei maksa midagi, nemad on kahe vahel, vaadetelt, liikmeskonnalt ja kultuurilt keskerakonnastunud, aga ka konkureerivad Keskerakonna häältele. Neist nende hambutuses pole tugevat oponenti, aga ka Keskerakonnaga kokku sulamine pole neile kasulik," leidis Ligi.

"Küsimus, mis kellegi parim on, saab paari kuu jooksul vastatud, aga ma tahaksin vaielda nendega, kelle meelest peavad igad valimised tooma kaasa imelisi efekte ja leiutisi. Noid saavutatakse vaid lollustega, valitsemine aga seisneb valdavalt lõpututes üksikotsustest vähepõnevatel teemadel," lisas Ligi.