Tallinna linnapea Edgar Savisaare väide, et euroalaga ühinemist tähistav üritus maksis 11,2 miljonit krooni, ei vasta tõele. Aasta viimasel päeval toimus Tallinnas Teatri väljakul euroalaga ühinemise ning Tallinna kultuuripealinna algusaasta ühine tähistamine, mille korraldas SA Tallinn 2011, teatas rahandusministeerium.

Euro kasutuselevõtu tähistamisse andis riik oma panuse toetades 350 000 krooniga ERRi ETV1 aastavahetuse programmi ettevalmistamist. Kokkuleppe kohaselt kajastas aastavahetuse teleprogramm eurole üleminekuga seonduvat.

"Erinevalt Tallinna tee-ehitusest oli eurole üleminek mitte kohalik parteiline, vaid riiklik ja rahvusvaheline tähtsündmus, oluline integratsioonisamm meile, aga tugev sõnum ka eurotsoonilt oma atraktiivsusest ja euro usaldusväärsusest vaatamata kriisile," leidis Jürgen Ligi.

"Penoplasti asemel olid kohal riigijuhid ja Euroopa rahandusvolinik, sellepuhused üsna tagasihoidlikud rituaalid on juba tava, mille on loonud meie eelkäijaist liitujad. Oli ka meeleolukas rahvapidu ja asjast said osa televaatajad," lisas ta.

Ligi juhtis tähelepanu ka sellele, et üritust toetas ka Tallinna linn. Meedia andmetel kulus SA-l Tallinn 2011 aastavahetuse peole ja ilutulestikule vähemalt 1,9 miljonit krooni.

"Savisaar valetab jõhkralt, kui nimetab eurole ülemineku tähistamise hinnaks 11 miljonit krooni, tegelik kulu oli 350 000 krooni," ütles Ligi.