“Isana tahan ma oma poega kaitsta, samas on selge, et sellisele teole ei ole õigustust. Leian, et praegu on minu kohus võtta aeg maha ja pühendada rohkem aega perele,” teatas Ligi teisipäeval tehtud avalduses.

SL Õhtuleht kirjutas esmaspäeval esiküljeloos, et riigikogu liikme poeg jäi Tallinnas Stockmanni kaubamajas vargusega vahele. Saadiku nime ajaleht ei avaldanud.

Samuti ei märkinud riigikogu liikme nime teisipäevane SL Õhtuleht uudises “Politsei hakkab uurima riigikogu liikme poja poevargust”.

Ligi tunnistas teisipäeva õhtul ise üles, et tegemist oli tema pojaga, kes varastas koos sõbraga Stockmanni kaubamaja noorteosakonnast 3263 krooni eest riideid ja jäi turvameestele vahele.

Veel tundmatuks jäänuna tunnistas Ligi SL Õhtulehele, et talle on poja tegu katastroof. “Ei ole isegi halvimas unenäos näinud, et midagi sellist võiks juhtuda, ja ma olen kindel, et tulevikus enam ei juhtugi. Poiss kohutavalt kahetses,” ütles isa, kes ei mõista, miks laps koos sõbraga kaubamajja vargile läks.

Ligi asendusliige riigikogus on praegu regionaalministri büroos töötav Aap Neljas. Uue esimehe valimist hakkab Reformierakonna fraktsioon arutama ilmselt kolmapäeval.