„Kokkuvõttes oli see arutelu, mida ühelt parlamendilt soovida, põhimõttelisi asju küsiti ja õelutseti suhteliselt vähe,“ rääkis eile neli tundi riigikogu liikmete küsimustele vastanud rahandusminister täna valitsuse pressikonverentsil.

„Debatt oli asjalik, kuid hilinenud. Juulikuu oleks olnud õige aeg,“ vihjas Ligi Eesti punase laterna rollile ESMi lepingu ratifitseerimisel.

Ligi puudutas ka ELAKi (riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni) ja täiskogu volituste piiri, millest eilegi palju juttu oli.

„Meil on vaja leida optimaalne piir täitevvõimu ja seadusandja vahel,“ rääkis Ligi, kelle sõnul on paratamatu, et riigikogu antud mandaadi raames peab osa tööst ära tegema täitevvõim. Samas kinnitas ta, et kõik olulised asjad ja rahalised küsimused on täiskogus. „Aga ei saa olla nii, et rahandusminister või peaminister jooksutavad täiskogu kohale suvaliste asjade peale,“ kõneles ta.

Kivi heitis Ligi ajakirjanduse kapsaaeda, öeldes, et eilse debati meediakajastus on kohati ebakompetentne. Ta soovitas ajakirjandusel võtta ESMi teemadel sisukam joon.