Rahandusminister Jürgen Ligi jaoks on aga avatud turg saabunud suurema hinnaehmatuseta.

„Pean häbiga tunnistama, et isiklikus plaanis olen ma kergelt pääsenud. Vabaturg ei olnud rahandusministri eriala ka siis, kui see otsustati. Hinnapaketi tarbijana rääkis läbi korteriühistu, võrdlus eelmise paketiga arvutati kodus läbi kah ilma minuta,“ ütles Ligi Delfile.

„Ja siingi läks keskmisest kergemalt, öine tariif kallines esialgu vaid 9% ja päevane 3%, kui ametlik prognoos keskmise kohta oli 20%,“ jätkas ta.

„Praegune pilt on tarbijale üsna ebameeldiv nii hullude üksiknäidete kui aastaaja tõttu. Jaanuar oli Eestis suhteliselt külm ja veebruar on keskmiselt kõige külmem kuu, ka börsi hind on siis meie piirkonnas kõige kõrgem, aga siis hakkavad arved taas vähenema,“ mõtiskles Ligi.

1. jaanuaril 2013 avanes Eestis elektriturg, mis tähendab, et elektritarbijad võivad endale ise valida elektrimüüja ja sobiva hinnapaketi.

Tarbijatele, kes ei oska või ei soovi elektrimüüjat valida, on elekter tagatud üldteenusega, kuid peab arvestama, et see ei pruugi olla kõige soodsam. Üldteenuse hinna aluseks on eelmise kuu keskmine kaalutud turuhind, millele lisatakse elektrimüüja kasumiprotsent.