Saates osalenud Jevgeni Ossinovski (SDE) avaldas pärast saate lindistust arvamust, et rahandusminister Jürgen Ligi (Reformierakond) käitus nagu "Napoleoni kompleksis vaevlev teismeline tatikas, kes isale vastu haugub". Tema sõnul oli Ligi käitunud ebaviisakalt kõikide saatekülalistega, sealhulgas ka valitsuskaaslase haridusminister Jaak Aaviksooga (IRL).

Ligi lõpurepliik Ossinovski aadressil kõlas viimase väitel aga nii: "Mis sa siin, kurat, mölised negatiivsest iibest - mine lapsi tegema!"

Suurem osa rahandusministri teravast jutust jäi Ossinovski sõnul aga saatest välja. Kui kaamera kinni pandi, olevat saanud sõimata ka Mailis Reps.

„Ma mäletan aegu, mil poliitikute omavahelise vestluste salvestamise tõttu amet kaotati, siin aga on mindud koguni ühte moonutatud kujul avaldama,“ kommenteeris Ligi eilses telesaates toimunut ja Ossinovski väiteid Delfile. „Ei kujuta küll ette, kuidas see saaks olla kellegi teise plaan, see saab olla vaid Ossinovski rumalus ja ettevaatamatus,“ lisas ta.

Ligi tõdes, et „erinevate süüdistuste segapudruks pööratud“ „Foorumil“ oli tõepoolest väike kaadritagune jätk. „Teemaks oli süüdistus, et rahandusminister pole tõstnud iivet, autoriks oponent, kel pole olnud ei iibe tõstmise ideid ega tegusid,“ lisas ta.

Jaak Aaviksoo selgitas Ossinovskile demograafia algkoolitõdesid, mina lisasin pisut põhikooli juurde: vaidlesin vastu väitele, et 1990-ndatel alanud järsk sündimuse langus ei mõjuta praegust sündimust, et Eesti sündimuskordaja pole 1,2, et riiklik sularaha määrab sündimuskäitumise,“ rääkis Ligi.

„Mulle on teema tavalisest südamelähedasem nii oma esimese diplomi (inimgeograafia), oma laste kui enda koostatud perepoliitilise programmi tõttu, milles viimane samm oli hiljuti jõustunud vajaduspõhine lastetoetus ja mille tõttu mu poeedist kolleeg Paul nimetab mind „emapalga isaks“,“ jätkas ta.