Nii Laffranque kui ka teist ametiaega taotlev praegune ombudsman Emily O'Reilly said kokku kandideerimiseks vajalikud 40 Euroopa Parlamendi liikme allkirjad, mis lubab neil alustada kampaaniat. Teistel kandidaatidel on toetajate leidmiseks aega veel septembri lõpuni.

Ombudsmanikandidaatide üle hääletab Euroopa Parlament detsembris toimuval istungil.

Laffranque keskendub oma kampaanias sellele, et veenda saadikuid vajaduses leida ombudsmaniks jurist. Senine ombudsman O'Reilly töötas enne Iirimaa ja hiljem Euroopa ombudsmaniks saamist ajakirjanikuna.

"Olen parteideülene sõltumatu kandidaat, mind toetavad Euroopa Parlamendi liikmed erinevatest riikidest ja parteidest," ütles Laffranque Delfile.

Küsimusele, kui palju on kandidaate Euroopa ombudsmani kohale, Laffranque ei vastanud. "Niipalju kui mina tean, on kõik kandidaadid tugevad ja tõsiseltvõetavad," ütles ta.

Suurem osa Euroopa ombudsmani tööst on aidata kodanikel lahendada probleeme, mis võivad neil tekkida suhtlemisel Euroopa Liidu institutsioonidega. "Nii keskenduks minu tulevane töö enamjaolt tavakodanike aitamisele, sildade loomisele nende ja institutsioonide vahel," märkis Laffranque.

Euroopa ombudsmani ametiaeg kestab viis aastat.