Kaitsepolitseis 20 aastat töötanud eestlane Uno Puusepp oli üks FSB eriagente, teatas täna Venemaa riiklik uudisteagentuur Interfax viitega telekanali NTV andmetele. Kaitsepolitsei ei ole uudist veel kommenteerinud.

"Miks FSB seda tegi? Miks neile oli seda vaja, Üldjuhul julgeolekuorganisastioonid ise oma allikaid ei avalikusta, Selleks peab olema põhjus," arutlesid Delfi ja Eesti Päevalehe palvel analüütikud. "Kindlasti on Puusepa avalikustamise taga mingi skeem või sõnum, aga sellest on hetkel veel raske aru saada. Võimalik, et mõne aja pärast saame aru, miks just täna korraldati selline avalikustamine. Julgeolekumaailmas ei ole selliseid juhuseid."

NTV telekanali põhjal vahendas Puusepp Venemaale infot Eesti, NATO ja USA kohta. Kolm aastat tagasi olevat Puusepp kaitsepolitseist lahkunud ja kolinud Venemaale.

Puusepp, kes kunagi töötas KGBs, oli üks nendest ametnikest, kelle kaitsepolitsei palkas pärast Nõukogude Liidu lagunemist, väitis NTV. Teme erialaks olnud tehnilised tööd, sealhulgas pealtkuulamine. Telekanali väitel otsustas ta 1996. aastal omal algatusel asuda koostööle Venemaa eriteenistustega. Tema sidemeheks saanud endine kolleeg KGB-st, Eestis elanud ja äriasjades tihti Venemaal käinud Nikolai Jermakov.