Ta möönis, et Saksa avalikkus on USA käitumist juba alates Snowdeni suvistest paljastustest hukka mõistnud. "Avalikkus on ka Merkeli suhtes pisut nördinud. Algul oli tema reaktsioon USA nuhkimisele leige ja alles nüüd, kui tuli ilmsiks, et lisaks kõigile ülejäänutele kuulatakse pealt ka teda, on ta pahaseks saanud," kommenteeris Tupay.

"Transatlantilised suhted NATO raames ei ole nii või naa praegu väga head. USA ja Saksamaa kahepoolsetes suhetes saab ilmselt väikesi erimeelsusi olema. Europarlament võib külmutada arutelu lepingu üle, mille alusel hakkaksid riigid oma pankade andmeid üksteisega jagama," spekuleeris ta.

Samas tahavad Euroopa-USA vabakaubanduslepingut paljud, mistõttu sellega Tupay hinnangul ilmselt midagi ei juhtu. "Võimalik, et Saksamaa surub enda ühes Prantsusmaaga eksklusiivsesse niinimetatud Viie Silma klubisse, kes on lubanud omavahel tihedalt luureinformatsiooni vahetada ja kuhu praegu kuuluvad USA, Suurbritannia, Uus-Meremaa, Kanada ja Austraalia," sõnas ta.

Tupay hinnangul on transatlantilistel suhetel siiski palju tõsisemaid probleeme kui Merkeli pealtkuulamine. "See ei saa olema see asi, mis Euroopa-USA suhted lõhub. Isegi Iraagi sõja puhul taandusid erimeelsused aja jooksul, ja see oli palju suurem asi. Luureskandaal jääb veidi nagu tormiks teeklaasis," arutles ta.