"Märtsis toimus üks põnev fraktsiooni õhtusöök, kus olid Tallinna linnapea kandidaatidena kõne all hoopis teised inimesed. Ütlesin juba toona, et mina pooldan linnapeana just Eerik-Niiles Krossi," ütles Raid Delfile.

Sel õhtul oli Raidi sõnul temaga sama meelt Margus Tsahkna. "Tundus, et meid ei kuulata, aga nüüd tundub, et see on üle läinud ja tervemõistuslik idee tagasi tuppa toimetatud. Eerikul on piisavalt jõudu ja tahet sel kohal hakkama saada," usub Raid.

"Ma ei taha ettegi kujutada seda laga, mida lahkuv linnapea Edolf (Savisaar - toim) endast kontorisse maha jätab," lisas Raid.

Eerik-Niiles Krossi suureks plussiks on Raidi arvates see, et ta ei ole aktiivselt parteipoliitikaga seotud olnud ning omab seetõttu ehk selget pilku ja visiooni. "Mis puudutab Krossi "kirjusse minevikku", siis omades isegi küllaltki kirjut minevikku, pole mina õige inimene seda kommenteerima. Minul oleks Eeriku kui linnapea üle hea meel, ma usun, et ta saaks hästi hakkama," sõnas Raid.

IRLi Tallinna piirkonna juhatus valis täna ühehäälselt Krossi erakonna Tallinna linnapeakandidaadiks sügisel toimuvatel kohalikel valimistel.

Eerik-Niiles Kross pakuti esmalt välja IRLi Pärnu linnapeakandidaadina. Seoses Tallinna linnapeakandidaadiks valimisega taandas ta end Pärnu linnapeakandidaadi kohalt. IRLi Pärnu linna osakond peab nüüd endale uue linnapeakandidaadi otsima.