„Partei loomine on suhteliselt keerukas asi, isegi Kristiina, kes on väga võimekas inimene, ei jõuaks seda nii kiirelt tööle saada, et see kohe lähemal ajal Eesti poliitikat mõjutama hakkaks,“ rääkis Raid Delfile.
Raidi sõnul on nad Andres Herkeliga teinud kõik selleks, et uusi parteisid oleks lihtsam asutada.

„Näiteks tõenäoliselt pole Kristiinal vaja enam partei loomiseks 1000 liiget vaid 500. Mulle meeldiks väga kui Eesti parteimaastik ei koosneks neljast suurest ja mõnest hingitsevast väikeparteist ja oleks rohkem konkurentsi. See paneks suuri tunduvalt enam mõtlema, kus täpselt ja kui ülbe olla,“ lisas ta.

Poliitiliselt aktiivseid nooremaid inimesi võib lähiajal tekkida Raidi hinnangul küll, kuid kui nad ei pärine mõne suurpartei lastetoast, siis neil ei ole suurt võimalust kuhugi kerkida. „Kui oleks paar uut parteid, kus inimesed saaksid end tõestada, siis võiks olla olukord teine,“ lisas ta.

Raidi sõnul tuleb Ojulandil arvestada ka sellega, et võibolla ei ole uue poliitjõu vastu huvi piisavalt suur ja üritus kukub läbi. „Aga las ta proovib, mina soovin Kristiinale igatahes kõvasti jõudu,“ ütles Raid.

Suvel Reformierakonnast skandaaliga lahkunud Kristiina Ojuland teatas täna, et ei välista uue poliitjõu teket.

“Poliitikas peab toimuma pööre avatusele. Me peame olema kodanike riik, mitte liberaalse eliidi riik. Vaja on sisulist riigi ja ühiskonna reformi,“ leidis ta.

Ühe võimalusena taolise muutuse esile kutsumiseks näeb Ojuland uue poliitilise jõu teket, mis elavdaks olemasolevate erakondade tegevust, sundides neid oma mugavustsoonist väljuma ja tegema reaalseid muutusi senistes valitsemisskeemides.