„Ma sattusin riigikokku kogemata,“ tunnistas Raid. „Minu sõbrad ka ei uskunud. Aga kui see juba on juhtunud, siis see tuleb maksimaalselt ära kasutada.“

Raid ütles Delfile, et tal on kavas moodustada parlamendiväline töörühm koostöös Eesti Kultuurikojaga, mis on just loodud ja mille eesmärk on vähendada ametnike otsustamise osakaalu kultuuriruumis.

Teiseks tahab ta moodustada Eesti venelastest koosneva vabatahtlike rühma, kes seletaks Eestis elu lahti neile, kes elavad selles mullis, mida vene meedia tekitab.

„Ma suhtlen väga paljude venelastega ja näen, mis toimub,“ rääkis Raid, kes enda sõnul tahab praegusele manipuleerimisele vee peale tõmmata. Kõnealuse ühenduse moodustamine on tema sõnul vormistamise küsimus, sest inimestega, kes sellega tegeleksid, on ta juba rääkinud.

Oma senist tööd ajakirjanikuna Raid pooleli jätta ei kavatse. „Need valdkonnad, millega ma tegelen, ei ole otseselt poliitilised ja ei sega üksteist, pigev vastupidi,“ lausus ta.

Pintsakut selga ei pane

„Mulle meeldib üldse, kui inimestel riigikogus oleks mingi oma töö,“ rääkis Raid. „Kõige hullem on see, kui poliitikas osalev inimene mitte midagi muud ei oska teha, see on ohtlik. Siis ta kipub oma ametikohast kümne küünega kinni hoidma ja seda me oleme näinud küll ja küll.“

Raid tunnistas, et ehkki tal on pintsak olema, ei kavatse ta seda riigikogus kandma hakata, sest ta ei kavatse ennast muuta. Ka pole pintsaku kandmine põhiseaduses kusagil kirjas, lisas ta.

Uue riigikogu koosseisu esimene tööpäev on 4. aprillil.