Üldriiklikult saavutas Keskerakond samuti eelmistest kohalikest valimistest selgelt parema tulemuse nii numbriliselt kui protsentuaalselt. Keskerakond tõestas end olevat parim poliitiline mängur tänases Eestis ning asi ants. Konkurendidki tunnustasid kohe öösel Savisaare valimisvõitu, pannes tollele samas südamele, et rahva usaldusega heaperemehelikult ümber käidaks.

Samas ebaõnnestus üks Keskerakonna plaanidest. Oma valimiskampaanias vastandus Savisaare juhitud erakond peaasjalikult valitsuspartei Reformierakonnale, püüdes muuta neid kohalikke valimisi 2011. aasta parlamendivalimiste “eelhääletuseks”. Karmilt nahutada saanud oravad suutsid pidada eduka tõrjelahingu, jäädes hääte arvu poolest riigis eelmiste valimiste tasandile. Linnu võttis Reformierakond selgelt rohkem, kui Keskerakond.

Keskerakonna kohta võibki öelda, et võidu nimel Tallinnas ohverdati nii mõnigi ülejäänud paik. Oli ju panustus ning propaganda pealinnas enneolematu — mis omakorda tingis ka vene erakondade põrmustumise Tallinnas.

Üht ootuspärast, kuid siiski tähelepanuväärset nähtust Eesti poliitilisel kaardil pandi aga eile üsna vähe tähele. Rahvaliidu nimeline erakond sisuliselt hävis. On ainult aja küsimus, millal mõni teine erakond selle riismed alla neelab.

Nüüd on valijal aga mitte ainult võimalus, vaid ka kohustus võimulolijatele kuklasse hingata ning neil valimiseelseid tõotusi mitte unustada lasta. Tegime oma valiku, nendega peame nüüd siis ka hakkama saama!