Delfi ei jaga tänastele hääletajatele soovitusi, millise erakonna, valimisliidu või üksikkandidaadi poolt hääletada või hääletamata jätta. Küll aga ütleme me igaühele, kellel veel valimata - minge ja tehke seda! Kohalike omavalitsuste tasandil tehakse väga palju otsuseid, mis mõjutavad meie kõigi elu kõige otsesemalt, kõige vahetumalt.

Kui palju on tulevikus lasteaiaskohti ja kas need on kodudele lähedal või kaugel? Milliste harrastustega meie lapsed võivad tulevikus tegeleda? Kui hästi või halvasti toimib ühistransport? Mida ning millisel kujul ehitatakse meie kodude vahetusse ümbrusesse ning meie ühisesse linna- või vallaruumi? Kui hästi meid teenindatakse, kui me peame kohalike omavalitsustega asju ajama.

Kohalikud valimised on üks põhilisteks kohtadest, kus me saame otsustada, millised inimesed kasutavad tulevikus meie poolt neile eraldatud raha. See on nagu aktsionäride üldkoosolek koos juhatuse valimisega. Kohalikes omavalitsustes on igaüks meist omamoodi aktsionär ning iga maksukroon on investeeritud raha. Meil on seega õigus otsustada, kas need, kes seda raha siiani on kasutanud, on teinud seda otstarbekalt ning me peame otsustades ka kaaluma, kas need, kes pakuvad end raha kasutama, on tõsiseltvõetavad.

Valimine tasub ennast ära. Teadlik ning kaalutletud valik on küpse kodaniku ja küpse kodanikuühiskonna tundemärk. Ühiskonna, kus me ei riski sellega, et meid valitsevad inimesed, keda meie ei oleks mingi hinna eest valitsema lasknud.

Head valimist!