Suure tõenäosusega kandideerib lisaks teistele poliitilistele raskekaallastele homsest alates Tallinna linnapeaks ka IRLi juht Mart Laar. Varem on oma meeriks saamise soovi avalikustanud sotside Jüri Pihl. Kui just taevas pähe ei kuku, taasjahib ülehomsest oma praegust ametit ka Keskerakonna liider Edgar Savisaar.

Oli Keit Pentuse kandidatuuri ülesseadmine Reformierakonna poolt õnnemäng või Pentuse teadlik autimängimine, igatahes on nüüd juba selge, et konkurents käib suhteliselt noorele naispoliitikule üle jõu. Pole muidugi võimatu, et Reformierakond teadvustas juba ette, et kohalikel valimistel „rohelise laine“ vastu ei saa ning ei ohverdas etturi.

Sisuliselt käib otsustav võitlus kolme vana poliitkala vahel, kusjuures Delfi arvates pole sugugi üheselt selge, et Savisaar peale jääb. Kui Dmitri Klenskil ning liikumisel „Naš Gorod“ õnnestub Tallinna venekeelse elanikkonna hääli piisavalt endale meelitada, vajab Keskerakond võimule saamiseks partnerit.

Loogiline partner oleks sotsiaaldemokraadid, kes on ka vaadetelt Keskerakonnale suhteliselt lähedal. Kui sotsid Keskerakonna topeltnelsonisse haaravad, on Jüri Pihlil võimalik endale ka linnapea koht välja pigistada. Savisaarest saaks sel juhul näiteks volikogu esimees.

Reformierakonnale on raske pealinnas praeguse olukorra paranemist ette näha. Pigem kaotab see kohti IRLile, mis kavatseb seekordseid valimisi tõsiselt võtta. Mart Laaril ei ole siiski piisavalt padruneid verdtarretava valimisvõidu võtmiseks ning enda meerikabinetis sisseseadmiseks.