Lapsevanemad esitasid Viimsi vallavalitsusele petitsiooni kooli töörahu ja usalduse taastamiseks, kirjutas Delfi hiljuti. "Koolijuht ei näe enda tegevuses vigu, ei ole valmis arutlema valupunktide üle ega tunnista, et kooli juhtimises saaks üldse midagi paremaks muuta," kirjutati petitsioonis direktor Niidase aadressil.

Nüüd on selge, et Niidas ei jätka. "Kohtusin hommikul Viimsi kooli direktori Aime Niidasega, kes esitas avalduse lõpetada oma tööleping alates 4. märtsist. Mõistan Niidase soovi anda kooli juhtimine edasi uuele inimesele," ütles vallavanem Illar Lemetti. "Lähiajal kuulutame välja avaliku konkursi, et leida Viimsi koolile esimesel võimalusel uus juht."

Niidas selgitas avaldust vallavanemale üle andes, et Viimsi kooli kollektiivil on olnud emotsionaalselt keerulised ajad. "Minu roll kooli edasiviiva juhina on täidetud," lisas ta. "Olen koolis selle 1,5 aastaga algatanud mitmeid tõsiseid projekte." Kuu aja jooksul aitab senine direktor Niidas kooli juhtkonnaga äsja liitunud inimestel oma töösse sisse elada, et koolielu jätkuks tavapärases töörütmis kuni uue juhi leidmiseni, seisab valla poolt saadetud pressiteates.

Vallavanema sõnul tuleb Viimsi koolis töörahu ja kvaliteetse hariduse andmise tagamisega tegeleda igapäevaselt eri osapooltega koostöös sõltumata sellest, kes on koolijuht. Ta nentis, et direktoril on suur roll nende protsesside juhtimisel ja inimeste suunamisel koostööle. "Vallavalitsus on Niidast tema töös toetanud," kinnitas Lemetti. "Eelmisel aastal koolis tehtud struktuurimuudatused on samas toonud kaasa laiema protsessi, mis on viinud petitsiooni esitamiseni lapsevanemate poolt ja oma seisukoha on kujundanud ka kooli hoolekogu. Töörahu taastamiseks koolis peavad samme astuma kõik osapooled. Seetõttu tunnustan direktor Aime Niidast tema poolt vastu võetud otsuse eest."

Lapsevanemad andsid oma petitsiooni üle eelmisel reedel. Lemetti sõnul toimusid pärast seda arutelud Niidase ja koostöökogude juhtidega. "Eile toimus kooli hoolekogu koosolek, kus koostati ettepanekud koolipidajale. Täna õhtul kohusin kooli hoolekogu juhiga ja ta andis need ettepanekud mulle üle. Järgmistel tööpäevadel töötame vallas ettepanekud põhjalikult läbi. Kohtumisi ja arutelusid ootab ees veel mitmeid," ütles Lemetti.

Vallavanem tõdes Delfile, et petitsioon ja hoolekogu seisukohad tegid jätkamise Niidasele väga keeruliseks. "Tunnustan Aime Niidase otsust ja loodan, et ka kõigil teistel osapooltel on valmisolek astuda samme, mis aitavad taastada töörahu Viimsi koolis," ütles Lemetti.

Delfi kajastas üle-eelmisel nädalal, et direktor vallandas suvel vahetult pärast põhikooli lõpuaktust kõik õppejuhid, kes olid seni vastutanud iga õppeastme eest eraldi. Seejärel palkas direktor terve kooli peale ühe õppejuhi ning lõi uue ametikoha "korraldusjuhi" nime all, kuid nüüdseks on nemadki ametist lahkunud. "Need, kes talle justkui sobisid, parem ja vasak käsi, on otsustanud ära minna," ütles endine töötaja. Ta lisas, et eravestlustes on lahkunud öelnud, et koormus oli liiga suur ja direktor valetas neile. Kui enne oli ühe õppeastme õppejuhil vastutus 20 õpetaja ja 300 õpilase ees, siis nüüdsest on õppejuhi hallata ligi 100 õpetajat ja 1000 õpilast, ütles ta.

Niidas meenutab nüüd pressiteate vahendusel kolleege hea sõnaga. "Viimsi koolis on väga palju väga toredaid ja häid õpetajaid. Viimsi kool areneb edasi ja soovin talle palju edu!" Ühtegi endapoolset viga ta välja ei too. Teates on hoopis väidetud, et Niidas sai palju positiivset tagasisidet.