"Rendileping, millest kirjutasite, on alates reedest, 5. oktoobrist lõpetatud, sest ajakirjanduse hinnangul on selline leping küll juriidiliselt korrektne, kuid võib riivata ühiskonna õiglustunnet," teatas Korobeinik Delfile.

Samuti teatas riigikogulane, et hoolimata ligi kaheaastasest autorendist, puudub tegelikult tal endal juhtimisõigus. Saadik lisas, et autot kasutas ta eelnevalt töösõitudeks ning seda koos autojuhiga, kelle isikut ei avalikustanud.

Edaspidi lubas saadik maksta auto kasutamise eest oma taskust.

Riigikogu liige ja reformierakondlane Andrei Korobeinik oli juba alates 2011. aasta aprillist rentinud maksumaksja kulul oma sõiduautot talle endale kuuluvalt firmalt Rate Solutions.

Seega sai saadik kasutada autot, mille rendi eest kasseeris ta lisaks 3380-eurosele palgale iga kuu kuluhüvitistest ligi 500 eurot, mille omakorda tasus endale kuuluvale firmale ehk siis põhimõtteliselt iseendale.

Samuti oli avalikkuse ees tekkinud ka kahtlus, et saadikul puuduvad juhiload, kuna neid pole talle kunagi maanteeameti teatel Eestis väljastatud. Seda saadik täna ka kinnitas.

Korobeinik kuulub Reformierakonda alates 2011. aasta jaanuarist ja kandideeris erakonna nimekirjas 2011. aasta riigikogu valimistel Pärnu maakonnas. Ta sai 2057 häält, kuid parlamenti ei pääsenud.

Riigikogu juhatuse otsusega sai Korobeinik riigikogu liikmeks alates 2011. aasta 6. aprillist, kui kultuuriminister Rein Lang oma ministritoolile asus.