Septembri lõpus Keskerakonna Tartu piirkonna juhiks valitud Jaan Toots ütles Delfile, et abilinnapead on plaanis ümber vahetada kuu jooksul.

Miks piirkonna juhatus sedasi talitada otsustas, Toots ei kommenteerinud. "Meil on kombeks oma erakonna asju mitte välja rääkida," jäi ta napisõnaliseks.

Fraktsiooni koosoleku eel kohtus Toots Tartu reformierakondlasest linnapea Urmas Klaasiga. Samuti osalesid kohtumisel . Samuti osalesid sellel kohtumisel keskerakondlasest haridusminister Mailis Reps, Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb.

Klaasi sõnul selgitasid keskerakondlased kohtumisel talle erakonnas tekkinud pingeid. Kohtumise lõpuks kinnitati, et kahe erakonna koostöö ülikoolilinnas on hea ning koalitsioon lõhki ei lähe.

Keskerakonna juht Jüri Ratas kinnitas täna Delfile, et oli kursis Tootsi plaanidega abilinnapead välja vahetada. Sisepinged ei tähenda aga seda, et erakond lahkuks linna juhtimises juures, lisas ta.

Eile kirjutas Delfi, et septembri lõpus Keskerakonna Tartu piirkonna juhiks valitud Toots tahab kuuldavasti välja vahetada Keskerakonna abilinnapead Monica Ranna ja Madis Lepajõe. Lepajõe kinnitusel ei olnud sellised sõnumid tema jõudnud. Toots ise ei soovinud midagi pikemalt kommenteerida.

Linnavolikogu esimehena jätkab Aadu Must.