Kohtumisel andis Parts ülevaate Eesti riigi arengutest ja hetkeolukorrast IT-vallas. Ta tutvustas külalistele nii e-valitsuse ja X-tee kontseptsiooni kui ka ID-kaardi rakendusi, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiesindaja.

Omaani infotehnoloogiaminister Dr Salim Sultan Al Ruzaiqi pidas Eesti saavutusi IT-vallas muljetavaldavateks ning edasise koostöö paremaks korraldamiseks on kavas sõlmida Eesti ja Omaani vaheline koostöömemorandum, mis võimaldaks Omaanil oma e-riigi ülesehitamise juures Eesti praktikast edaspidi paremini eeskuju võtta.

Enim pakkus sultanaadi poolele huvi Eesti e-valitsuse toimimine, sest ka Omaanis on kavas hakata rakendama e-valitsemist. Samuti uuriti meie küberturvalisuse kogemuse kohta.

Juhan Parts rõhutas, et Eesti e-ühiskond on saanud jõudsalt areneda tänu riigi ja erasektori tihedale koostööle.

Samuti arutati koostöövõimalusi muudes majandusvaldkondades ning avaldati lootust tugevdada sidemeid kahe riigi ettevõtjate vahel.

Dr Salim Sultan Al Ruzaiqi puhul on tegemist Omaani IT-ministriga, kohaliku IT-ministeeriumi (Information Technology Authority) kõige kõrgema juhiga, keda saadavad visiidil Eestisse kaks asekantslerit: Yaqoob Al Balushi ja Omar Al Shanfari.

Omaan on Araabia poolsaare kaguosas asuv 3-miljonilise elanikkonnaga sultanaat, mis tunnustas Eesti Vabariiki 22. septembril 1991.