Kui Parts ütles tänasel valitsuse presikonverentsil, et tema meelest on Arctic See asi „täielik jamps“, siis peaminister oli selles küsimuses teist meelt.

Ansip oli pressikonverentsil sunnitud möönma, et ta ei ole väga palju huvi tundnud Artic Sea teema vastu, aga täielikuks jampsiks ta seda pidada ei saa.

„Demokraatlikus õigusriigis on selline tava, et riigi kõrgemat poliitilist juhtkonda hoitakse kursis suuremat ühiskondlikku resonantsi põhjustavate teemadega,“ ütles Ansip. „Mind on teatud määral selle teemaga kursis hoitud ja ma küll ei võta väita, et tegemist on jampsiga.“

Peaminister kordas riigiprokuröri öeldut, et täna ei ole piisavalt alust kahtlustada Krossi kaaperdamises. „Ja see on väga täpne määratlus,“ lausus Ansip.

Parts seevastu rääkis, et on kodanikuna Artic Sea asja uurinud ja tema meelest on see täielik jamps.

Partsu sõnul on kõige hullem see, et asi on muudetud kafkalikuks protsessiks. „Interpoli nimekirjas oled sa juba ja tegelikult 200s maailma riigis võidakse sul käed raudu panna. Kuidagi kummaline on see,“ rääkis Parts.

Tema arust on meie kohustus kaitsta oma kodanikke. „Jah, ebameeldiv, et Kross on just kui erakonna liige jälle, et just kui teeme vahet, aga ma arvan, me peaks kaitsma niimoodi kõiki oma kodanikke,“ sõnas Parts.

Interpol kuulutas Venemaa avalduse alusel Eerik-Niiles Krossi tagaotsitavaks vahetult enne kohalikke valimisi, kus Kross oli IRLi Tallinna linnapeakandidaat.