Kivirähki sõnul oli kohalikel valimistel näha, et rahva toetus Reformierakonnale on kahanenud. "Ma arvan, et see trend jätkub ja kehtima võib hakata ütlus, et valitsemine - see ongi rahulolematuse tekitamine," sõnas ta.

"Vaevalt, et tema erakond suudab ennast lähitulevikus piisavalt uuendada, see tähendaks ka esimehe vahetust ja uue kuvandi loomist," ütles Kivirähk ja lisas, et sellisel kujul, nagu Reformierakond praegu tegutseb, on arvatavasti selle kõrgpunkt mööda läinud ja edaspidi saabub pigem langusperiood.

Ansipi tagasivalimine oli tema hinnangul seotud aga euro kasutuselevõtu ja majanduskriisiga. "Kriisi ajal valijad soovivad pigem stabiilsust kui vahetust," möönis ta. Samuti võib Ansipi edu taga olla see, et ta on kujunenud Savisaarele peamiseks vastaseks. "Nendel kohalikel valimistel tõusis küll orbiidile Eerik-Niiles Kross, aga seni on nii-öelda mustade-valgete parteide veelahet juhtinud Ansip Savisaare vastu," kommenteeris ta.

Ansipi tuleviku kohta ennustas Kivirähk, et küllap talle ameteid üle euroliidu jätkub. Presidendi kohale Ansip ilmselt trügima ei hakkaks. "See on rohkem Siim Kallase amet, aga mine tea," arutles ta.

"Kui Siim Kallase ajal oli Reformierakond pigem rikaste ja edukate partei, siis Ansip üritas laiemat toetajaskonda luua. Selle käigus jäi tema hingele ka pronksiöö, sest ajapikku võttis valitsev partei üle ka IRLi rahvusliku niši," lausus Kivirähk.

Tänu Luksemburgi peaministri Jean-Claude Junckeri taandumisele pärast 18-aastast valitsusjuhi karjääri sai uueks staažikaimaks Euroopa Liidu peaministriks Andrus Ansip.