„Hämmastav, et sel moel erakonna ühtsust õõnestavat tegevust toetavad järjekindlalt ka Riigikogu liikmetest aseesimehed Mai Treial ja Ester Tuiksoo,” ütles Aare.

Ta väidab, et Hiiumaa maakonnaühenduse liikmete arvu püütakse suurendada hulgi — on kogutud mõnikümmend avaldust, mida ei kavatsetagi registreerida Hiiu maakonnaühenduse juhatuses, nii nagu peaks see toimuma vastavalt erakonna põhikirjale.

„Uute  liikmete avaldustega püütakse tekitada olukord, mis võimaldaks valida Hiiu maakonnaühendusele uus juhatus ja kõrvaldada senine esinaine. Rahvaliidu peasekretäril ei ole mingisugust voli kokku kutsuda uut maakonnaühenduse konverentsi, mis on kavandatud 11. novembrile. Peasekretäri sellist omavolilist ja põhikirja vastast tegutsemist taunisid ka maakonnaühendsute juhid 2. novembri nõupidamisel Tartus.”

Aare kinnitab, et samasugust meetodit püütakse kasutada ka mõnes teises maakonnaühenduses võimu haaramiseks.

"Kogutud on hulgi erakonda astuda soovijate avaldusi, mida ei kavatsetagi maakonnaühenduste juhatustele esitada. Samal ajal väidetakse, et maakonnaühenduste juhtidega ei ole võimalik ühendust saada. Rahvaliidu büroo asub aadressil Tallinnas Pärnu mnt 30-5 ja kõik kirjad edastatakse vajadusel maakondadele. Ülevõtmise tegutsemisskeem on siin eriti selgelt läbinähtav. Väga kahtlasel moel valimisi korraldades vahetati välja  tänavu oktoobris ka Tallinna linnaühenduse juhtkond,” ütles Aare.

„Täiesti vastuvõetamatud on olnud Rahvaliidu nn meediajuhi Andres Raidi ajakirjandusse paisatud solvavad väited, et Piret Aavik on Rahvaliidus mitte keegi. P. Aavik on teinud Rahvaliidus tublit tööd ligemale 10 aastat, ta on olnud Harju maakonnaühenduse esimees, Rahvaliidu volikogu ja juhatuse liige, naisühendust Epp on ta juhtinud 3 aastat. Erakonna esimehe palvel edastas ta 3. novembril meediale Eestimaa Rahvaliidu esimehe pressiteate. Nüüd ähvardatakse teda selle eest erakonnast välja arvamisega! Niisiis, erakonda ei lõhesta mitte tüliõun vaid erakonna juhatuses tekkinud  grupeeringu võimujanu.”

Aare selgitas, et lähtudes niisugusest tegevusest ja erakonna juhatuse viimaste koosolekute boikoteerimisest, mis ei võimaldanud ette valmistada volikogu koosolekut, ei pidanud ta võimalikuks osaleda volikogu aseesimehe poolt kokku kutsutud 7. novembri volikogu koosolekul.