Kas olete valetanud ajakirjandusele ja avalikkusele? "Ei. Minu tehtud filmid on valmis. Ministeeriumile olen nad üle andnud ja ministeerium on öelnud, et neil ei ole minu suhtes mitte mingisuguseid pretensioone," vastas Aare Delfile.

Aare soovitas täpsustamiseks üle küsida põllumajandusministeeriumi asekantslerilt Toomas Kevvailt, kes on tema lepingupartner. "Temaga mina otseselt suhtlen ja tema käes on kogu informatsioon. Tema on teadlik kõikidest lepingutest ja kõikidest töödest, mida mina olen ministeeriumile teinud," rääkis Aare.

Teine isik, kes on Aare sõnul allkirjastanud tööde üleandmise ja vastuvõtmise aktid, on Margus Palu. "Ministeerium ei ole naljategemise koht. Kui seal midagi tehakse, siis vormistatakse alati tööde üleandmise ja vastuvõtmise aktid. Kõikide minu poolt tehtud tööde suhtes on aktid vormistatud. Tööd on üle antud, ministeerium on vastu võtnud ja siis on ka vormistatud akt. Mina lähtun niisugustest dokumentidest. Ministeeriumil on käes ka valmis film, mida olen ma osaliselt demonstreerinud ka Eesti Televisioonis," selgitas Aare.

Rahvaliidu esimehe Juhan Aarega skandaalse kalafilmi tootmisel koostööd teinud režissöör Peeter Brambat väidab, et Aare valetas, kui kinnitas filmi eest maksnud põllumajandusministeeriumile, et see sai valmis.