Sirendi kinnitas Delfile, et vahepeal Rahvaliidust välja astunud ja nüüd naasnud Juhan Aare on nõus erakonna esimeheks kandideerima. "Praegu on tõenäoline, et Lõuna-Eestis lähematel päevadel rahvas esitab ta kandidaadiks."

Rohkem juhikandidaate praegu Sirendi sõnul ei olegi välja arvatud need, kes on praegu esimehe asetäitja kandidaadid. "Nendest võibolla saaks ka keegi, kui on probleeme, aga ma ei usu. Juhan Aare on üldiselt suurte teenetega alates fosforiidisõjast ja ma ei usu tal kuskil vastuseisu on. Võibolla ainult Virumaal," arvas Sirendi.

Sirendi ütles, et võimalikud Rahvaliidu aseesimeesteks pürgijad on erakonna õigustoimkonna juht Lauri Vitsut, Lääne-Viru maakonnaühenduse esimees Andrus Blok ja Jõgeva maakonnaühenduse juht Riina Kull ning ärimees Viljar Jaamu.

Homme on õhtul toimuval Rahvaliidu juhatusel pannakse kandidaadid ametlikult paika.

Sirendi lisas veel, et parteid soovib juhtida ka erakonnast välja heidetud Ingvar Tšižikov, aga temaga ei saadud kokkuleppele. "Tema tagasivõtmine erakonda selgub erakorralisel kongressil. See otsustatakse peale esimehe valimist."