Mmängudel võitis teise koha justiitsministeeriumi võistkond ning kolmanda koha sisekaitseakadeemia võistkond.

Juba teist korda said Rakveres kokku aktiivsed sportlased siseministeeriumi, justiitsministeeriumi, kaitseministeeriumi haldusalas olevate asutustest ning maksu- ja tolliametist, kokku üle 390 sportlase.

Jõustruktuuride sportmängud avati rongkäiguga Rakvere spordikeskuse staadionil. Avasõnad laususid siseminister Marko Pomerants, Rakvere linnapea Rannar Vassiljev ja Eesti politsei spordiliidu president Kalle Laanet.

Päeva esimesteks aladeks olid võrkpall, lamades surumine ja male. Kui kahel esimesel alal võidutsesid politsei-ja piirivalveameti sportlased, siis males pidid nad koos sisekaitseakadeemiaga jagama esimest ja teist kohta. Keskpäeval aset leidnud laskmises tunnistati parimateks Kaitseliidu laskurid. Ujumist ja jalgrattakrossi valitsesid jällegi politsei-ja piirivalveameti sportlased. Võistluspäeva viimasteks spordialadeks olid kergejõustik ja köievedu. Kui esimese puhul tuli kaasvõistlejail taas kord politsei- ja piirivalveameti paremust tunnistada, siis köieveo alavõit kuulus kindlalt Kaitseliidule.

Juhtidest osutus parimaks siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse direktori asetäitja Agu Leinfeld, kellele järgnesid kaitsepolitseiameti peadirektori asetäitja Aleksander Toots ja justiitsministeeriumi asekantsler Priit Kama.

Traditsiooniga korraldada üle aasta toimuvad jõustruktuuride spordimängud, tegi 2008. aastal algust Eesti politsei spordiliit. Esimestel jõustruktuuride sportmängudel osales 329 sportlast ja mängud võitis politsei.