Üheksandat korda korraldatava Isadepäeva eesmärgiks on väärtustada isa kui kaitsja, aga ka kasvataja ja õpetaja rolli, teatas kaitseväe peastaap.

"Isa kohus on kaitsta oma peret, riiki ja vabadust ning kasvatada oma lastes samu väärtusi," ütles kaitseminister Jaak Aaviksoo. "Iga isa, olgu ta kaitseväes, Kaitseliidus, reservis, päästeametis või politseis ja piirivalves, on oma kodu ning meie väikese riigi ja rahva kaitsja."

Kõikide Laste Isadepäeva tehnikanäitusel saab näha kaitseväe uut soomukit Pasi XA-188, õhutõrjekompleksi Mistral, tankitõrjesüsteemi Milan-2, haubitsaid, politsei, piirivalve ja päästesõidukeid. Oma oskusi näitab Vahipataljoni drillimeeskond, vorme demonstreerivad märulipolitsei ja päästjad.

Isad ja lapsed saavad lasta õhupüssist ja laskesimulaatorist, proovida selga sõduri varustust ja võtta mõõtu erinevatel võistlustel.

Külastajatele esinevad Ines, Traffic, Kaitseväe orkester, politsei- ja piirivalveameti orkester, laste ja noorte tantsurühm Hopser, Võru tantsukool ja Budoklubi.

Isadepäeva külalisi tervitab kaitseminister Jaak Aaviksoo. Üritust juhib reservohvitser ja kaitseliitlane nooremleitnant Madis Milling. Isadepäev on tasuta.

Kõikide Laste Isadepäeva korraldavad kaitsevägi, kaitseliit allorganisatsioonidega, siseministeerium, politsei- ja piirivalveamet, päästeamet ja turvafirma G4S.

Varem on sama üritust korraldatud Tallinnas, Tartus, Rakveres, Viljandis ja Paides