Traditsiooniliselt on jõulurahu välja kuulutanud linnapea. Tallinna linnapea Edgar Savisaar on kriminaaluurimise ajaks ametist kõrvaldatud ning tema kohuseid täidab abilinnapea Taavi Aas. Sellest hoolimata otsustas Tallinna linnavalitsus, et jõulurahu kuulutab välja Edgar Savisaar. "Volikogu poolt ametisse nimetatud linnapea kuulutab välja," täpsustas Taavi Aas.

Jõulurahu kuulutatakse välja homme kell 12 Tallinna Raekoja platsil.
29. novembril süütas esimese advendiküünla Raekoja platsi jõulupuul Tallinna abilinnapea linnapea ülesannetes Taavi Aas koos Tallinna praosti Jaan Tammsaluga.

Jõulurahu tava ulatub 17. sajandisse, see sai alguse Rootsi kuninganna Kristiina valitsusajal aastail 1632-1654. Jõulurahu väljakuulutajaks on linnapea või raesekretär ja kohaks Tallinnas raekoja aken. Väljakuulutamise aeg on traditsiooniliselt jõululaupäeva keskpäev.

Linnavalitsus: kogu linn on valgustatud

Aas rääkis tänasel pressikonverentsil veel, et sel aastal on Tallinna linnas kõik tänavavalgustid põlema pandud ja kriisi ajal kasutusele võetud osaline pimendamine on lõppenud. Samuti on täielikult LED valgustitele üle mindud vanalinnas.

Sel aastal lükati käima ka Tallinna peatänava projekt, järgmisel aastal on sel teemal oodata juba natuke detailsemaid projekte, mille üle on võimalik arutama hakata.

Samuti valmistutakse järgmise Euroopa Liidu rahastusperioodi rahade kasutamiseks, et hakata ehitama Gonsiori tänavat ja Haabersti ristmikku.