Detsembris on jõulude eel vähem kirju ja kaarte saadetud kui mullu samal ajal. Kirjade maht langeb aasta-aastalt. Samas on viimastel aastatel on märgata, et kaardi valikul pööratakse enam tähelepanu selle erilisele kujundusele, teatas Eesti Post.

Üha enam inimesi saadab tervituskaardid teele koos jõulupakiga – nii kulleriga kui pakiautomaatide vahendusel. Igale poole inimesed ise kohale minna ei jõua ning posti teel on mugav ja kiire võimalus kingitused lähedastele ja sõpradele edastada.

Võrreldes eelmise aasta detsembriga on pakimaht suurenenud Eesti Postis üle 10 protsendi.

Viimasel hetkel pakisaatjate aitamiseks toimetame jõulude eel pakid Post24 automaati lisaks tavapärasele tööpäeviti täimisele ja tühjendamisele ka nädalavahetusel ja 24. detsembri hommikul.

Pakiautomaatidega on võimalik ööpäev läbi ise valida, millal saadetis teele panna või kätte saada. Võrreldes teiste riikidega on Eestis ühe inimese kohta kõige rohkem pakiautomaate, mis teeb saadetiste edastamise eriti lihtsaks ja mugavaks.

Populaarseimad välisriigid, kuhu pakke ja kaarte saadetakse on Soome, Venemaa, Suurbritannia ja Saksamaa, aga saadetisi lähetatakse ka eksootilistesse paikadesse nagu Nigeeria, Bahama, Prantsuse Polüneesia, Senegal.

Logistika- ja postiettevõtte vahendusel saadeti 2011. aasta detsembris 4,1 miljonit kirja ja 160 000 pakki. 2012. aasta jõulukuu täpsed arvud selguvad jaanuari algul. Kirjade maht väheneb aastas ligi 10 protsenti.