Mullu pöördusid veterinaar- ja toiduameti poole avaldusega Eesti Loomaarstide Ühing ja Eesti Väikeloomaarstide Selts, milles nad leidsid, et loomaarst Villem Robi on rikkunud Eesti Loomaarsti eetikakoodeksit ja Euroopas heaks kiidetud Head Veterinaarset Tava, teatas Tallinna halduskohus.

Samal päeval tunnistas veterinaar- ja toiduamet Villem Robi tegevusloa kehtetuks põhjusel, et erialaorganisatsiooni andmetel ei ole tegevusloa omaja pidanud kinni veterinaararsti kutse-eetikast ja on rikkunud heakskiidetud tava.

Kohus tuvastas, et veterinaar- ja toiduamet on otsuse andmisel rikkunud oluliselt menetlusnõudeid.

Loomaarstile heideti ette joobetunnustega opereerimine ja looma abitusse seisundisse jätmine. Kaevatavast otsusest ega selle aluseks olevast avaldusest ei selgu millal ja mil moel ning milles seisnes Villem Robi poolt veterinaararsti kutse-eetika rikkumine.

Veterinaar- ja toiduamet ei ole otsuse vastu võtmisel isegi tuvastanud, millal väidetav rikkumine on aset leidnud. Kohus hinnates asjas kogutud tõendeid kogumis ja vastastikuses seoses leidis, et tuvastatud rikkumised võisid mõjutada asja otsustamist ning seetõttu kuulub kaebus rahuldamisele ja kaevatav otsus tühistamisele.

Kohtuotsuse peale võib esitada apellatsioonkaebuse Tallinna ringkonnakohtule 30 päeva jooksul arvates otsuse teatavaks tegemisest 30. juunil 2008.