Nädalapäevad tagasi kadus Vinni talu perenaine Dhesi koos oma uue elukaaslasega ja jättis ligi 40 looma lauta nälgima, kirjutab SL Õhtuleht.

“Eelneva info põhjal ei olnud lehmi lüpstud, söödetud ega vasikaid joodetud kolm päeva või isegi rohkem,” meenutab Vastse-Kuuste vallasekretär Kai Tagel. Loomad olid lõastatud, rahutud ja karjusid.

Põlvamaa veterinaarkeskuse loomade heaolu spetsialisti Peep Mälbergi väitel on näljutamine piimalehmade udarad rikkunud, nii et nendest enam täisväärtuslikke lüpsiloomi ei saa.

Kuigi Põlvamaa veterinaarkeskuse spetsialist päästis näljas ja janus loomad laudast kohe karjamaale, olid kaks vasikat Tageli kinnitusel juba nälga surnud.

Politsei leidis Dhesi kaubiku seismas Veriora vallas ühe majapidamise juures. Naine magas toas viinapeatäit välja. Konstaabli sõnul oli temaga võimatu kontakti saada.

Ühe päeva jooksul korraldas vald loomade söötmise ja hooldamise. “Perenaine tuli koju kolmapäeva õhtul, järgmisel päeval suutis end niipalju kokku võtta, et hakkas loomade eest hoolitsema,” ütleb Dhesi minia Ly.

Tageli teada kahetseb perenaine juhtunut ja on lubanud poole aasta vältel karjapidamise lõpetada, nagu näeb ette veterinaarkeskuse vastav ettekirjutus. Kuna Dhesit varem loomade halva kohtlemise pärast karistatud pole, jäi talle aga loomapidamise õigus alles. Talle määrati trahv, mis võib ulatuda 6000 kroonini.