Jõks ütles Eesti Raadio uudistesaates, et ta ei osale ümarlaual omanike esindajana ega endise õiguskantslerina, vaid pigem linnakodanikuna, keda häirib see viis, kuidas linnavalitsus linnaelanikega suhtleb.

"On olemas selline põhimõte nagu hea õigusloome tava. See tava tähendab seda, et olulised muudatused, näiteks maks tõuseb mitu korda või mõned hinnad tõusevad mitu korda, siis peab see ka olema vastavalt põhjendatud ja kaasates ka neid huvigruppe, keda see puudutab," selgitas Jõks. Siin ma näen tegelikult eelkõige kas linnavalitsuse tegematajätmist või vähemalt arenguruumi, lisas Jõks.

Koduomanikke ühendav Eesti Omanike Keskliidu maamaksuteemaline ümarlaud arutas võimalusi vabastada kodu maamaksust.

Keskliidu peasekretär Taavi Madiberki arvates tuleks seda teha seadusandlikul tasandil maamaksu seaduse muutmisega. "See on poliitilise tahte küsimus. Eesmärk olieks see, et inimene oleks oma kodus maamaksust vabsatatud."

Tallinna maamaksu tõusmist kordades peab Madiberk selgelt sotsiaalset taustsüsteemi mittearvestavaks maksutõusuks.

Omanike keskliit kavandab esmaspäeval pöörduda õiguskantsler Indrek Tederi poole, kes hindaks praeguse maksuregulatsioni õiguspärasust.

Jõksi sõnul on aga praegu Tallinna halduskohtus mitu maamaksuteemalist kohtuasja, mistõttu ei saa õiguskantsler antud asjas oma hinnangut kujundada. Jõksi arvates on targem kasutada poliitilisi vahendeid, näiteks algatada maamaksumuudatus või lihtsalt ühiskondlik debatt.