Jõks kirjutab tänases Sirbis, et kui üle-eelmises riigikogus enamik liikmeid mõtles ja julges oma mõtteid ka väljendada, siis eelmise riigikogu liikmetest enamik ainult mõtles ning praeguse riigikogu koosseisus on enamuses aga nupulevajutajad.

Jõksi sõnul hoiatas ta eelmiste riigikogu valimiste eel, et tunda on vaikiva ajastu karmi hingust, kuid seda hoiatust ei võetud tõsiselt ning ka viimast nelja aastat jääb iseloomustama suundumus suletuma ühiskonna poole.

"Ühiskondlikku debatti ei saa pidada ainult arvamusliidrid ja eriala asjatundjad omavahel, sest alati peab olema ka teine pool. Need, kes on kutsutud ja seatud. Aga kui valitseva koalitsiooni seisukohad on paindumatud ja pole läbiräägitavad? Seetõttu näemegi seriaalis „Õnne 13” rohkem ühiskonna valupunktide analüüsi kui Toompeal."

"Koalitsioonipoliitikute enesekindluse, opositsiooni nõrkuse ja vabasektori haprusega võib selgitada ka võimulolijate üleolevat suhtumist, mille saab kokku võtta ütlusega „me võime teha ükskõik mida, sest vaid meie teame, mis on õige”. Selle väite kinnituseks sobib novembri lõpus vastu võetud erakonnaseaduse muudatused, millega erakonnad välistasid enda karistamise seaduserikkumise eest," nendib Jõks.