Jõks rääkis ajalehele Lääne Elu antud intervjuus, et ta oli õiguskantslerina õiglane, erapooletu ja julge. Küsimusele, kas ametis olev president on siis arg, vastas Jõks, et praegune president ei ole tegelenud nende küsimustega, mis on enamikule valijameestele olulised. "Tuleb küsida, miks?" lisas Jõks.

Jõksi sõnul ei ole Ilves panustanud piisavalt haldusreformi. "Presidendi juures asuv kohalike omavalitsuste ja regionaalarengu ümarlaud on kogunenud kaks korda, 2014. ja 2016. aastal. Vahepeal ei ole midagi tehtud. Presidendil on instrument, millega kohalikke muresid adresseerida, kohalikke kuulata, aga seda pole vaja läinud," nentis Jõks.

Presidendi pressinõunik Toomas Sildam lükkas Jõksi väite ümber. "Juristina teab Allar Jõks, milline tähendus on faktil. Kohalike omavalitsuste ja regionaalarengu ümarlaud on president Ilvese ametiajal aastatel 2006-2016 kogunenud 17 korda," ütles Sildam Delfile.

"President saab kohalikele küsimustele pöörata tähelepanu maakonnavisiitidega. Toomas Hendrik Ilves tegi väga palju visiite oma esimesel ametiajal, aga teisel perioodil vähem. Inimesed tahavad presidendiga rääkida. Nad teavad, et president ei tõsta piima kokkuostuhinda ega too investeeringuid," sõnas Jõks.

Jõks ennustab, et presidendivalimistel jõuavad valimiskogus teise vooru Mailis Reps ja tema. "Reformierakonna riigikogu fraktsioon, aga samuti maakonnaorganisatsioonid on lõhki, kes hääletab Siim Kallase, kes Kaljuranna poolt. Kaljurand võtab nii minult kui ka Repsilt hääli, aga kõige rohkem võtab ta hääli Kallaselt,” kommenteeris Jõks.