Bauhofi turundusdirektor Evelin Pae ütles Delfile, et nakatunu ja teised Jõhvi kaupluse töötajad viibivad endiselt kodus, on ühendust võtnud oma arsti või terviseametiga ning on kinnitanud, et nende enesetunne on jätkuvalt hea.

Kauplus suleti, kui 13. märtsil kinnitati ühel töötajal koroonaviirus.

Teisipäeva seisuga oli Jõhvi kauplus desinfitseeritud. "Desinfitseerimistöödeks kasutati eripuhastustöödele spetsialiseerunud ettevõtet ning toiduainetööstustes ja terviseasutustes kasutatavaid vahendeid. Samuti järgiti puhastustööde käigus kõiki terviseameti juhiseid ning soovitusi. Puhastati kõik olmeruumid ja töötajate töökohad müügisaalis, samuti pinnad, millega kliendid võisid vähegi kokku puutuda," ütles Pae.

Pae rääkis, et kuna aia- ning remondihooaeg on alanud ning klientidel vajadus tööriistade ja muu aiakauba järgi järjest suureneb, samuti kuna esmatarbekaupade müügid on viimastel päevadel järsult kasvanud, otsustas juhtkond pärast kaupluse puhtuses ning turvalisuses veendumist, kaupluse uksed taas klientidele avada. Kaupluse avamise osas andis loa ka päästeamet.

Kauplus avati täna hommikul ning teenindava personalina kasutatakse teistest kauplustest ajutliselt kokku komplekteeritud meeskonda. Samuti osaleb kaupluse avamispäeva töö koordineerimise juures ettevõtte juhtkonna esindaja. Kõigi teiste töötajate tervislikku seisundit jälgitakse nii enne tööpäeva algust hommikuti, kui ka jooksvalt tööpäeva jooksul.

Lisaks Jõhvis läbiviidud desinfitseerimistöödele, on Pae sõnul kõigis Bauhofi kauplustes üle Eesti võetud kasutusele ennetavad meetmed, mis võimaldavad nii kaupluse töötajatel kui ka klientidel viibida kauplustes võimalikult turvaliselt. Nii puhastatakse kolm korda päevas kõiki üldkasutatavaid pindu, samuti on kaupluses väljas juhised, et kliendid seisaksid üksteise suhtes kassas vähemalt 1 meetri kaugusel ning eelistaksid kaardimakseid sularahamaksetele.

Lisaks taasavatud Jõhvi kauplusele tegutsevad ka ülejäänud Bauhofi kauplused edasi vastavalt tavapärasele töörütmile ning avatud on Bauhofi e-pood, kust saavad turvaliselt teha nii aia- kui remonidkaupade oste kõik, kes soovivad seda teha kodudest lahkumata. Tänu Jõhvi kaupluse avamisele, saab nüüd e-poest tellitud kauba kätte ka Jõhvi kauplusest.