Reedel leidis Jõgeva volikogu Isamaaliidu fraktsioon, et selline samm on kõige mõttekam ja parteisõdurina kavatsen seda otsust ka järgida, ütles Aivar Lumi BNS-ile.

Jõgeva võimuliit kavatseb pärast Lumest vabanemist valida linnapeaks samuti Isamaaliitu kuuluva Ants Paju.

Teede- ja sideministri nõunikuna töötav Ants Paju kogus valimistel 179 häält, praegune linnapea Aivar Lumi aga 161 häält. Hoolimata suuremast häälte arvust, otsustas Paju tookord linnapeaks kandideerimisest loobuda.

Jõgeva koalitsioon heidab Lumele ette võimetust luua linna juhtimiseks teovõimeline meeskond.

Reformierakonna Jõgeva maakonnaorganisatsiooni esimees Peep Lillemägi ütles Jõgeva linnapea vahetamise põhjustest rääkides BNS-ile, et eelkõige on tegemist praeguse linnapea suutmatusega kollektiivi juhtida, samuti tema suhtlemisraskustega.

"Nii-öelda "viimaseks piisaks" oli koalitsioonikaaslastele juhtum, kus linnapea töövälisel ajal alluvate arvutites tuhnis," märkis Lillemägi. "Just linnapea isik oli ka põhjuseks, miks seni Jõgeval võimul olnud Reformierakond pärast eelmise sügise valimisi tänasest Isamaaliidu ja Koonderakonna põhjal moodustatud võimuliidust distantseerus, jäädes opositsiooni."

Lillemäe sõnul deklareerib Reformierakond oma valmisolekut Jõgeva linnavalitsust moodustavas koalitsioonis osaleda, kuid edasine asjade käik sõltub eelkõige läbirääkimistest.

Reedel esitas 11 Jõgeva 21-liikmelise linnavolikogu liiget linnapea Aivar Lumile umbusaldusavalduse. Avaldusele kirjutasid alla kõik volikogu viieliikmelise koonderakondliku taustaga fraktsiooni Oma linn ja neljaliikmelise Reformierakonna fraktsiooni liikmed, samuti üks Isamaaliidu fraktsiooni liige ja üks sõltumatu saadik.

Jõgeva 21-liikmeline linnavolikogu koguneb umbusaldust arutama 2. novembril. Uue linnapea valimine on planeeritud 9. novembrile.

Linnavolikogus moodustavad koalitsiooni seitsmeliikmeline Isamaaliidu fraktsioon ja koonderakondliku fraktsioon Oma linn, kellele kuulub viis kohta.

Aivar Lumi sai Jõgeva linnapeaks pärast möödunud sügisel toimunud kohalikke valimisi. Jõgeva eelmine linnapea Kalev Lillo astus möödunud aasta augustis pärast raskes joobes linnas tuigerdamist tagasi.