“Samal päeval kui mulle esitati uurija poolt kahtlustus selle kohutava õnnetuse põhjustamisest, otsustasin täiesti kindlasti nõukogu juhi kohalt tagasi astuda. Olen sellest informeerinud kõiki ERR-i nõukogu liikmeid ning teinud ettepaneku, et uueks juhiks võiks saada Hagi Šein,” ütles Jõesaar BNS-ile.

Ringhäälingunõukogu uue juhi valimine toimub 23. novembri koosolekul.

Juuli keskel hukkunuga liiklusõnnetusse sattunud Jõesaar esitas kaks päeva pärast õnnetust avalduse rahvusringhäälingu nõukogu juhi kohalt lahkumiseks. Nõukogu arutas Jõesaare avaldust 17. augustil ja otsustas, et kuni õnnetuse asjaolud ei ole teada, pole põhjust Jõesaare lahkumist arutada. ERR-i nõukogu otsus oli ühehäälne.

Jõesaar sai 25. oktoobril kahtlustuse ühe inimese surmaga ja teisele raskete vigastustega lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises. Liiklustehniline ekspertiis tuvastas, et Jõesaar sõitis oma Volvoga ristmikule punase fooritule ajal, mis põhjustaski traagilise õnnetuse.

“Politsei esitas Jõesaarele kahtlustuse liiklusnõudeid rikkudes liiklusõnnetuse põhjustamises, millega põhjustas ettevaatamatusest ühe kannatanu surma ja teisele raskeid tervisekahjustusi,” ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik eelmisel nädalal BNS-ile.

Ta lisas, et prokuratuur ei oska süüasja kohtusse jõudmise täpset aega prognoosida. Karistusseadustik näeb sellise süüteo eest kohtus süüdimõistmisel ette kuni viieaastase vangistuse.

Siseministeeriumi teatel juhtus õnnetus tänavu 17. juulil kell 16.03 Tallinnas Nõmme tee ja Linnu tee ristmikul, kus 50-aastane Jõesaar sõitis Volvoga ristmikule ning põrkas seal kokku sõitma hakanud Aprilia rolleriga, mida juhtis 17-aastane noormees.

Rolleri juht hukkus kohapeal ning rolleril sõitnud 16-aastane neiu toimetati raskelt vigastatuna haiglasse. Kontrolliks viidi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse ka Volvo roolis olnud Jõesaar.

Jõesaar ütles päev pärast õnnetust BNS-ile, et avaldab sügavat kaastunnet hukkunud noormehe perele ning loodab, et viga saanud neiu paraneb ruttu. “Minul on silme ees roheline foorituli, nii kaua kui paremalt poolt käis pauk,” ütles ta.