“Julgen öelda, et tänase seisuga see raha on. Alati on olukord see, et tahaks teha rohkem kui võimalusi on, aga selle raha piires, mis praegu ette näha on, on võimalik päris ilusti edasi liikuda,” rääkis Jõesaar ETV saates “Värskelt õhus”, vahendab ETV24.

SL Õhtuleht kirjutas juuli alguses, et rahvusringhäälingu äsjane eelarvekava, mille laeks on 337 miljonit krooni, ei piisa ETV kavandatud digitaliseerimiseks. Digitaliseerimise näeb ette valitsuses mullu heaks kiidetud ETV ja ER arengukava aastaiks 2006-2008.

“See number, millest praegu juttu on, sisaldab ainult ühte rida, ja eelarves on veel lisaks teised read. Investeeringute poolt tuleb raha juurde,” sõnas Jõesaar.

Samas rõhutas RHNi esimees, et rahvusringhäälingu ees seisvate väljakutsete seas tuleb pidada esmatähtsaks korraliku omakeelse sisu tootmist, mitte niivõrd tehnoloogilisi muutusi. “Ükskõik milline see tehniline lahendus ka ei ole, või kui arenenud, ilma korraliku eestikeelse, omakeelse sisuta ei ole sel kõigel üldse mõtet,” ütles Jõesaar.

ETV ja ERi ühendamisest rääkides mainis Jõesaar 2003. aastal KPMG tehtud aruannet ühendamise majanduslikust mõttekusest, milles ilmnes, et kokkuhoid organisatsioonide liitmisest ei oleks kuigi märkimisväärne ja puudutaks peamiselt tugifunktsioone.

“Ühendada tuleb mitte selleks, et raha kokku hoida, vaid selleks, et konkurentsisituatsioonis ellu jääda,” rääkis Jõesaar.