Jõerüüt rääkis ETV saates "Kahekõne", et vaatas eilsest "Foorumist" jäi talle mulje, et Eesti eurosaadikutel, kes saates osalesid, on väga palju informatsiooni selle kohta, mida juba on ette võetud ja mida kavatsetakse teha pagulaskriisis kompleksselt, vahendab ERR Uudised.

Jõerüüdi hinnangul on esile kerkinud pagulaste küsimus üks tõsisemaid ja pikaajalisemaid protsesse, millega Eestil tuleb tegelda.

Ta soovitas Eesti inimestel üle saada emotsionaalsest üllatusest, mille pagulasteema tekitas, sest Euroopas on see üleval juba ammu. "Teiseks tuleks proovida uskuda, et Kesk-Euroopa ei ole täis lolle inimesi, kes tahavad tuhandete kaupa eestlastele siia võsade vahele saata keda tahes," sõnas ta.

"Loomulikult tuleb arvestada meie vastuvõtu võimet. Aga ka seda, et kui me räägime solidaarsusest, siis meil sellel teisel solidaarsuse kaalukausil, mis me oleme saanud, on juba väga palju," ütles Jõerüüt, meenutades  seda, mida Eesti on Euroopast rahaliselt saanud. "Kui palju Eesti teid on ehitatud või veepuhastusjaamu on avatud Euroopa Liidu rahade eest. Ja see on kõik lahkelt vastu võetud."