“Tegemist on Jõelähtme valla ajaloo suurima kinnisvaratehinguga,” rääkis vallavolikogu esimees Art Kuum Delfile. “Täna on vallavolikogu ette toodud ostu-müügilepingu parandus, mille kohaselt arendaja saaks kinnistu hinna tasuda sel teel, et ta rajaks sinna endale vajaliku kergliiklustee.”

Kuumi sõnul on selle ostu-müügitehingu puhul väga selgelt näha, et avalik huvi jääb selles otsuses selgelt ärihuvidele alla.

Eelnõu esitas volikogule üheksa volikogu liiget, kellest kuus kuuluvad Reformierakonda ja kaks sotsiaaldemokraati ning üks valimisnimekirjas Jaa kandideerinud saadik.

“Eks ole täna näha, kes kuidas otsustab ja kui paljud volikogu liikmed julgevad südametunnistuse järgi otsustada,” lausus Kuum, et kinnistu arendaja näol on tegemist inimesega, kes on paljusid erakondi toetanud.

Esialgne ostu-müügitehing sõlmiti maatükile kümme aastat tagasi ning siis määrati ostusummaks natuke üle 10 miljoni krooni, millest osa on arendaja tagasi arveldanud. Tänane väärtus sellel maatükil võib olla kuni 200 miljonit krooni. “Tegemist on väga suure ja hinnalise kinnistuga, mis ühel hetkel oli riigi oma, siis läks munitsipaalomandisse ja nüüd jõuab ta erakätesse ja kogu selle ahela jooksul ei ole arendaja ega keegi teine kellelegi raha maksnud. Selline hinnaline tükk on läinud riigi kätest erakätesse, ilma et riik oleks sellest pennigi saanud, kui tänane leping tõesti heaks kiidetakse,” tõdes Kuum.