Steinfeldt on nõus sellega, et kõikide erivajadustega inimeste mõõdukate nõudmistega tuleb arvestada. Kuid ta leiab, et konkreetse inimgrupi teema on liiga delikaatne, et seda paraadidega bravuurikalt teadvustada, viidates Tallinnas 14. augustil toimuvale homoparaadile, mille toimumisele on linn rohelise tee andnud, ning avalikkuses puhkenud elavale arutelule homoseksuaalsuse teemal.

Steinfeldt lisas, et tema isiklikult ei võta endale õigust mitte kedagi hukka mõista, sest on ise olnud mõistmatute ja ülekohtuste inimeste poolt hukkamõistetu. Ent ta ei pea heaks ega õigeks selliste erivajaduste afišeerimist ega võrdsustamist üldtunnustatud traditsiooniliste tõekspidamistega. „Homoseksuaalide sellised väljaastumised ja teatud nõudmised (nt. homoabielude seadustamine) on alatud kõige loomupärase suhtes,” tähendas ta.

”Mina ise kuulun “seksuaalvähemusse”, kelledega maailmal teadupärast probleeme ei ole, kuid põhjust pilkamiseks leitakse alati,” sõnas Steinfeldt. „Nimelt ei n…i mina ei naisi ega mehi, ei lapsi, loomi ega sulelisi. Mina olen HOMO = INIMENE.”

„On ju teada kaugest minevikust ja ka lähiajaloost, milline on olnud suhtumine homoseksuaalidesse ja mida kõike nendega on tehtud,” sõnas Steinfeldt. „Kuid viha ja põlgustunne ürgse ja loomupärase seksuaalse orientatsiooniga äärmuslike inimeste poolt nende suhtes ei kao kuskile ka demokraatia “kõikesallivates” tingimustes. Ja seda kohati väga põhjendatult.”

Steinfeldt rõhutas, et peab inimeste klassifitseerimist nende seksuaalse orientatsiooni järgi väga madalaks ja harimatuks nähtuseks. „Kuid mis parata, kui antud ühiskonnas ei aktsepteerita inimlikke väärtusi, rääkimata ligimesearmastusest,” nentis ta.

Steinfeldti hinnangul pole kellelegi uudiseks see, et kõige rohkem oma vabadusi ja tegevusruumi nõuavad just kurjategijad ja kõiksuguste kõlvatuste harrastajad, kasutades seejuures häälekalt ära ka valitsevat habrast, kergesti haavatavat ja peensustes väga vaieldavat ühiskondlikku korda, demokraatiat. „Ja kuna selle päikese all ei ole mitte midagi uut, läheneb ka demokraatlik maailmasüsteem Soodomale ja Komorrale, kus pöörati pea peale kõik loomupärane ja kiideti heaks kõik vale ning kõlvatu,” märkis ta. „Ajalugu teatavasti kordub ja kõik äraspidine ning negatiivne levib üha suuremates mastaapides kuni globaliseerumiseni.”