"Äsja leidis meedias kajastamist rahvusvaheliste meediaorganisatsioonide kiri Eesti presidendile allikakaitse eelnõu teemal. Ministeerium tervitab diskussiooni laienemist, kuid tuletab ühtlasi meelde, et eelnõu on alles riigikogu menetluses," kirjutas Sandra Mikli justiitsministeeriumi ajaveebis.

"Kirja saatjatel võis olla teadmata ka tõsiasi, et riigikogu õiguskomisjon on lausa kokku kutsunud töörühma, kus esindatud ka ajakirjandusorganisatsioonid. Ning et see töörühm koguneb taas juba sel neljapäeval, mil hakatakse eelnõu teiste sätete kõrval muu hulgas ükshaaval läbi arutama kõiki eelnõu praeguses versioonis sisalduvaid kuriteokoosseise, millele absoluutne allikakaitse ei laieneks," lisas ta.

Mikli sõnul tähendab see tähendab see kõik, et töö on alles algusjärgus ning pole vähimatki põhjust rääkida eelnõu vastuvõtmisest praegusel kujul.

Maailma Ajalehtede ja Väljaandjate Liit (WAN-IFRA), Ülemaailmne Toimetajate Foorum (WEF), Euroopa Ajalehtede Väljaandjate Liit (ENPA) ja Euroopa Ajakirjanike Föderatsioon (EFJ) saatsid president Toomas Hendrik Ilvesele kirja seoses minister Rein Langi allikakaitse seaduse eelnõuga.