Tomberg ütles Delfile, et Savisaare küsitud Andrei Pervozvannõi fondi 1,5 miljoni eurose toetuse puhul ei ole raha liikumise kohta mingeid küsimärke. "Need rahad tulevad fondi toetuse abil annetajate käest ja otse kiriku arveldusarvele. Vastavalt lepingule ehitajaga makstakse igakuise akteerimise järgi need rahad ehitajale. Seal lihtsalt ei ole võimalik, et rahad kuskile kõrvale liiguvad. See on kõik raamatupidamislikult läbipaistev," selgitas Tomberg.

Tombergi sõnul on tal kahju, et kiriku ehitus on sattunud poliitiliste hammasrataste vahele. "Mina kui üks kiriku ehituse eestvedajaid ei seoks üldse selle kiriku ehitamist igasuguste poliitiliste intriigidega ja tegelikult on väga kahju, et see on praegu nii kokku jooksnud. Mina arvan, et selline valimiseelne kampaania rikub mingil määral ka kiriku ehituse ideed. Ei tahaks, et see hakkaks seda ehitust segama või takistama," sõnas ta.

Tombergi arvates on Savisaare mõjuagendiks pidamise taga eelkõige valimiseelne kampaania. "Kui palju seal tõtt taga on, et keegi on küsinud raha ja kasutab seda oma poliitiliste vajaduste jaoks, ma ei oska kommenteerida."

10 miljonit riigilt, 10 miljonit Moskvalt?

Kiriku ehitusse on aastast 2006 kuni selle aasta märtsini investeeritud Andrei Pervozvannõi fondi annetuste näol kiriku ehituse sihtasutuse kaudu 21 miljonit krooni. Alates märtsist veebruarini on planeeritud investeerida poolteist miljonit eurot, samuti Andrei Pervozvannõi fondist. Kokku teeb see praegu umbes 46 miljonit krooni. Selleks, et projekt täielikult lõpetada, läheks Tombergi sõnul kõik kokku vaja umbes  60 miljonit krooni. Eile avalikustatud Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu kiriku, Tallinna linnavalitsuse ja Moskva Andrei Pervozannõi fondi koostöökokkuleppes seisab, et 10 miljonit lisaraha planeeritakse küsida ka Eesti kultuuriministeeriumilt ja Moskva linnavalitsuselt.

Tomberg ütles, et kui ilmastiku tingimused ja rahalised võimalused lubavad, siis Lasnamäe kiriku risti pühitsemine peaks toimuma 19. veebruaril. Selleks ajaks on ka kuppel peal.