Pärast ETV Foorumi riigieelarve teemalist saadet eile õhtul, milles osalesid Ligi, Ossinovski, Kadri Simson ja Helir-Valdor Seeder, kirjutas Ligi oma Facebooki kontol Sotside haridusminister Ossinovski kohta ründavas toonis solvavalt nii:

"Ossinovski "tasakaalukus" pole muud kui juurtetus ja teadmatus. Mees arvab, et ajalugu algas temast ja kõigis teemades järgib sama inetut klišeed, et eelmine valitsus nii ja naa ja nüüd tuli tema. Ajades totaalselt segi seaduspära ja riigi süü. Seekord näiteks emigratsiooni ja ajaloolise pärandi seoses. Just see ignorants küsimuses, kust me alustasime, on noorte äramineku suurim stiimul. Minister peaks rääkima, et tasub kannatada ja pingutada, meil läheb aina paremini (Soomel ju mitte), tema ütleb, et nõukogude võimu ei tohi süüdistada, tema ajab asja korda. Tema, sisserändaja poeg roosast erakonnast peaks olema üliettevaatlik, aga ta ei teagi vaadata."

Jevgeni Ossinovski avaldas täna hämmastust Ligi poliitilise kultuurituse üle.

„See, et Jürgen Ligi eelistab sisulise diskussiooni asemel rünnata inimest, ei ole üllatus. See, et minu ja Jürgen Ligi arusaamad poliitilisest kultuurist ning vastastikusest lugupidamisest erinevad kardinaalselt, ei ole samuti üllatav. Ent see, et „liberaalse“ erakonna aseesimehe poliitilisse arsenali on tulnud etnilis-kultuurilise sildistamise põhimõisted, on midagi uut. Ei hakka tsiteerima põhiseadust ega euroopalikke väärtusi, veel vähem tooma paralleele teiste riigikordadega,“ ütles Ossinovski Delfile.

„On raske oodata, et Eesti ühiskond muutuks avatumaks ja sallivamaks, kui valitsuse liige lubab endale teisest rahvusest inimeste suhtes selliseid sõnavõtte. Asi ei ole isegi minu isikus. Mina kindlasti ei peaks pärast sellist avaldust võimalikuks jätkata kõigi Eesti inimeste nimel töötava valitsuse liikmena. Aga eks see on iga inimese südametunnistuse asi,“ lisas Ossinovski.