"Antud perekond pöördus välisministeeriumi poole ning me oleme aidanud nende Jeemenist lahkumist korraldada," ütles ministeeriumi pressiesindaja Mari-Liis Valter. "Perekond soovib tulla Eestisse ja me oleme jätkuvalt nendega ühenduses ja aitame neil Eestisse jõudmist korraldada."

Ta täpsustas, et Euroopa Liidu kodanike evakuatsioon Jeemenist on toimunud nädala jooksul ning seda koordineerib Rahvusvaheline Migratsiooniorganisatsioon (IOM) koos EL eesistujariigi Lätiga.

Sõjalaev Priazovje viibis Adenil seoses rahvusvahelise piraaditõrjeoperatsiooniga.

Lisaks kuuele Eesti kodanikule toimetas Venemaa sõjalaev Priazovje konfliktikoldest ära 45 Venemaa, 159 Jeemeni, 18 USA, 14 Ukraina, 13 Jordaania, üheksa Kuuba, üheksa Valgevene, kaheksa Usbekistani, viis Aserbaidžaani, viis Djibouti, viis Suurbritannia, kolm Türkmenistani, kolm Palestiina, kaks Egiptuse, ühe Bahreini, ühe Bulgaaria, ühe Somaalia ja ühe Saudi Araabia kodanikku.

Kümme Araabia riiki on Saudi Araabia juhtimisel sõjaliselt sekkunud Jeemeni konflikti, kus sunniitliku valitsuse vastu on alustanud pealetungi äärmusšiiitlikud huthi mässulised, keda aga väidetavalt toetab Iraan.