Teekatted on lumised ja libedad nii põhi- kui suurematel tugimaanteedel. Nähtavus on piiratud. Kõrvalmaanteedel võib esineda pinnatuisust läbimatuid lõike. Äärmiselt ettevaatlik tuleks olla ristmikel, kiirendus –ja aeglustusradadel, samuti sildadel, viaduktidel ning raudteeülesõidukohtadel, teatas maanteeamet.

Ilm oli kõikjal lumerohke, tuisune ja piiratud nähtavusega. Teepinna temperatuurid jäid öösel vahemikku –1-st -4 kraadini.

Täna jätkuvad lumesadu ja tuisk. Sadu on mitmel pool tugev. Puhub põhja- ja loodetuul, mis pöördub Ida-Eestis järk-järgult läände ja edelasse 6-11, puhanguti 13-15 m/s, saartel ja rannikul 10-15, puhanguti 17-22 m/s, teatas Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut.

Kestva lumesaju ja tuisu tõttu on teeolud halvad nii lumevaalude kui värskest lumest tingitud libeduse ning halva nähtavuse pärast. Ohtlik on ka tugev tuul.

Eesti Post annab teada, et seoses halbade ilmastikutingimustega võib täna üle riigi postisaadetiste kojukandes häireid esineda. Postiteenuste divisjoni juhi Jaan Vainulti sõnul püütakse tänane post igal juhul klientideni toimetada, kuigi kojukandes võib olla tõsiseid hilinemisi.

Tartus on lumeolud tekitanud eriolukorra — liigeldavad on ainult peatänavad, terve Annelinna liiklus seisab. Kõik Tartu 37 puhastusmasinat on öö läbi väljas olnud, selgitas Tartu linnavalitsuse pressiesindaja Karin Palo Eesti Päevalehele.

Tallinnas on väljas 53 lumesahk-puisturit, 22 traktorit ja 22 käsitööbrigaadi. Peamagistraalteedel toimuvad lumetõrjetööd täisvõimsusel, kogu olemasolev tänavapuhastustehnika on töös. Eelisjärjekorras püütakse tagada liiklus ühistranspordile ning teostatakse libedusetõrjet tõusudel ja peamagistraalidel, teatas Raepress.

„Tallinna linna raskete ilmastikutingimuste tagajärgede likvideerimise töögrupi liikmed on jätkuvalt kõrgendatud valmisolekus,” ütles abilinnapea Deniss Boroditš.

Teavet liiklustakistuste kohta oodatakse Tallinna abitelefonile 1345.

Kuigi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi määrus „Tee seisundinõuded“ võimaldab välja kuulutada raskete ilmastikuoludega piirkonna, mis pikendab teehooldustsükleid, ei näe Tallinna linn hetkel põhjust teehooldusnõuetes järeleandmisi teha, teatas Raepress.

Suverehvidega sõidukite juhtidel soovitatakse sõidukid koju jätta, samuti raskeveokitel vältida tipptunniliikluses sõitmist.

Tallinna trammi- ja trollibussikoondise trollidispetšeri sõnul hilinevad ühissõidukid oluliselt, sest graafikutest pole võimalik kinni pidada.

“Olud on väga hullud, aga juhid annavad oma parima,” ütles trollidispetšer Delfile.

Seoses lumiste teeoludega palub politsei sõidukijuhtidel olla äärmiselt ettevaatlik. Tuleb varuda aega ja kannatust, sest libeda ja lumega pikeneb tavaline sõiduaeg kindlasti poole võrra. Lumiste teede/tänavatega muutub möödasõit hoopis ohtlikumaks manöövriks kui tavaliselt. Eriti ohtlik on tuisuvaaludest või lumesopast läbi sõites rea vahetamine.

Kindlasti varugu sõidukijuht aega, et sõidukiaknad jääst puhtaks kraapida. Nullilähedase nähtavusega ei maksa sõitma hakata, teatas Ida politseiprefektuur.

Jaotusvõrgu kommunikatsioonijuht Kristjan Hamburg kinnitas Päevaleht Online`ile, et tuisune ilm pole elektriühendusele suurt mõju avaldanud, suuremaid elektrikatkestusi pole ette tulnud.