Mis puudutab pärast kooli toimunud huvitegevust, siis headel aastatel on selleks eelarves raha olnud umbes 1000 krooni õpilase kohta aastas, kirjutab Eesti Päevaleht.

„See vähenes vahepeal 850 krooni peale. Kui sel suvel järgmise aasta eelarveprojekte koostasime, siis arvestasime 500 krooniga. Nüüd on see siis ka täitsa maha tõmmatud,” kahetses Rumm.

Karmi reaalsusega silmitsi seisvad koolijuhid tegid seetõttu linna volikogule ettepaneku: vähendada linna kulutusi tasuta koolilõunale.

Praegu annab riik tasuta toidule 12 krooni ja Tallinn maksab iga õpilase pealt juurde kuus krooni — selleks kulub linnal 35 miljonit krooni aastas.

„Meie pakume välja, et linn ei maksaks enam kuus krooni kõigi laste pealt, vaid üksnes nende laste eest, kes seda abi tõesti vajavad,” selgitas Rumm. Võrdluseks: tugiteenuste jätkamiseks oleks eelarvesse vaja leida 25 miljonit krooni.

Linnavolikogu haridus- ja kul­tuurikomisjoni ase­esimehe Reet Laja sõnul vaadatakse komisjonis kogu eelarvet üldiselt ja hakatakse arutama kõiki variante, kust lisaraha leida.